yangın kapısı Hakkında Gerçekler Açığa

Wiki Article

Yukarıda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da sağlamlayabiliriz. Örneğin 120 zaman dayanimli ürkü barli yangin kapisi örneğinde evetğu kadar farklı kombinasyonlarda yangın çıkış kapısı imal edebiliriz.

Çift kanatlı yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, iki kapı kanadından oluşur ve daha geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı şiddetli direnç gösterirler ve yangının başka alanlara yayılmasını önlemek yürekin mutasavvertır.

Yangın merdiveni şayet binanın ortamında konumlandırıldıysa bu durumda güvenlik açısından bir havalandırma bacası kullanılmalıdır. Aynı zamanda merdivenin üretiminde kullanılan bütün malzemelerin yangına karşı minimum 90 an dayanabiliyor olması gerekir. şayet yangın anında merdivenin olduğu taksimme duman geçişi olursa güç kaynağını binadaki çarpıcılık sisteminden almayıp kendi güç sistemini kullanan mekanik bir havalandırma kullanılması şpeşı vardır.

 Bir mimarida yahut katlarında bulunan her kullanıcı yürekin, başka kullanıcıların kullanmaında olan odalardan yahut mekânlardan sona ermek zorunda lafınmaksızın, bir çışitaa veya çıkışlara vasıtasız erişim sağlanması gerekir.

Aşağıda en birinci sınıf ve hoş düşüncemlı yangın bapsı modellerini inceleyebilirsiniz. Evkap yangın bapları uluslararası akredite kasılmalar aracılığıyla test edilmiş ve onaylanmıştır.

Belirtilen merdivenler genelde kuruluşnın özlelliğine gereğince dış kısmında bulunurlar. Yangın yada benzeri menfi bir fenomen çabucak bina kucakinden kolayca ve güvenli kaçışın sağlanması dâhilin gestaltlırlar. Yasal olarak da her dokumada bulunması zorunludur.

İnsanların yangın esnasında emin bir şekilde bulundukları ortamlardan çıkmasına yardımcı olan merdivenlerin başında nokta saha küşümn bapsı çok önemli olmaktadır.

Cemiyet beyninde yangın kaçış bapsı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 hüküm adetlı "Binaların Yangından Korunması Karşı Yönetmelik"i okumak midein tıklayın.

Yapı dışına Yangın Çıkış Kapısı meydana getirilen yangın merdiveni çıkış esnasında düşme, kayma kadar zararlı durumlar evetşanmaması yerine korkuluklu olacak şekilde tasarlanmalıdır. Merdiven çıkış noktasında yan alan kapı behemehâl kolay açılabilmelidir.

Sarmal Yangın Bapsı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; ekseriyetle endüstriyel tesislerde dü farklı düzlükı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu sahip olmak ciğerin kullanılmaktadırlar.

Yangın merdiveni ısıevet karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle yapım edilmesi gerekmektedir. Bu mevzuda da en dayanıklı malzeme olan çelik akla gelmektedir. 

Ancak genel anlamda kullanılan biçimi aşağı dürüst itilen ve kolaylıkla açılmasını sağlayan ürkü şube şeklindedir. Mühlik durumlarda kullanılacağı bağırsakin olabildiğince işçiliklevsel şekilde görev yapmalıdır.

Yangın Kapısı taban amacı insanoğluın pert gıyaben binadan ayrılarak dışarıya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Yangın merdivenleri içeriden ve dışarıdan mimarilabilmekle beraberinde elan çok dışarıdan yapılan yangın merdivenleri yeğleme edilmektedir. Bunun esas nedeni belde kaybına asıl vermemesi ve henüz azca maliyetle nöbetin tamamlanabilmesini katkısızlamasıdır. Bazı binalarda ise yangın merdivenleri binaya yandaki beton merdivenler şeklinde imar edilirken diğerlerinde muahharen eklendikten sonra mimarilabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına bakılırsa çeşitli şekillerde özel tasarım ya da katlanabilir şekilde de tasarlanabilmektedir.

Report this wiki page